Muzica dance – efect terapeutic

dancemusicOamenii de stiinta din Marea Britanie si Germania au facut o descoperire interesanta: ascultarea a 50 de minute de uplifting dance music, duce la cresterea nivelului de anticorpi din organism.

Oamenii de stiinta de la Univesitatea Sussex si de la Institul Max Planck din Leipzig, au mai descoperit ca nivelul mare de stres, care poate creea probleme sistemului imunitar, scade dupa o sesiune de muzica dance. Concluzia este ca muzica va putea fi folosita pentru a ajuta in procesul de recuperare al persoanelor bolnave, pe perioada spitalizarii.

Doctorul Ronny Enk, cel care conduce grupul de cercetare, a declarat pentru telegraph.co.uk ca ”noi credem ca starea de placere indusa de muzica poate ajuta la reducerea nivelului de stres, sau chiar la intarirea sistemului imunitar. Nivelul de stres joaca un rol important, dar reducerea acestui nivel se pare ca se face diferit, in functie de genul de muzica ascultat”.

Cercetatorii au testat 300 de persoane, carora le-au cerut sa asculte 50 de minute de muzica dance, constatandu-se la sfarsitul experimentului o crestere a nivelului de anticorpi.

Sursa: Radio Trance

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii in site inseamna ca esti de acord cu Politica de cookies
Afla mai multe ACCEPT Refuz